OOGSTFEEST KROMME RIJNSTREEK

Oogstfeest 2015

Het Oogstfeest van 2015 vond plaats op 22 augustus van 10.00 tot 17.00 uur met aansluitend om 17.15 uur de boerenboeldag.
Mede dankzij veel sponsoren was de toegang gratis.
Met fruittreintjes, voortgetrokken door historische tractoren, kon er een rondrit worden gemaakt langs 4 agrarische bedrijven.
Drie bedrijven hadden hun deuren geopend voor het publiek, nl. Akkerbouwbedrijf Bert de With, Melkveebedrijf Hans van Rooijen en Fruitteeltbedrijf Jos van Rijn.

Op het melkveebedrijf veel activiteiten zoals demonstratie koeien melken, kaasmaken, info van de dierenarts, voeradvies, mestscheider, melkmachines en een rijdend melkmuseum.
Op het akkerbouwbedrijf werd de tarwe gedorst met oude en nieuwe landbouwmachines, er was een vlegelgroep, een dorskast, stationaire motoren, demonstratie bier brouwen een broodbakoven en prachtige historische tractoren.
Bij fruitteeltbedrijf Jos van Rijn ook genoeg te doen: demonstratie plukmethoden, fruitverkoop, rondleidingen fruitbedrijf en demonstratie palenboren.
Maar er was nog veel meer om van te genieten: oude ambachten, zoals mandenvlechten, oud gereedschap, wolspinnen, touwdraaien, glas in lood, smid, tinnengieter, en klompenmaken.koeien Hans van Rooijen
De jongveekeuring met presentaties van de oudste melkkoeien uit de Kromme Rijnstreek.
Proeven van fruit, jam, sappen, kaas en mosterd.
Schapendrijven, hoefsmid, palingroker, imker, appelspelen, optreden van vrouwerkoor "De LEKkerbekken", folkloregroep
"De Puttenseboerendansers", kindertheater 'Floepie'.

Aan het eind van de middag was er nog een boelhuisveiling.
Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd: pannenkoeken, overheerlijke wafels en boerenijs.
En uiteraard waren er voor de kinderen veel leuke en leerzame activiteiten.

©2018 Ellen van Cooten